TAŞELİ BELEDİYELER BİRLİĞİ

taselibelbir-1jpgTaşeli belediyeler birliği olağan meclis toplantısı Bayram Ali Öngel başkanlığında Bahçesaray düğün salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Bayram Ali Öngel, birlik üyesi belde belediye başkanlarına bir çağrıda bulunarak birliğe üyelik aidatı borcu olan belediyelerin borcunu mutlaka ödemesi gerektiğini vurguladı.
Mayıs ayı olağan genel kurulunu oluşturan 5 maddeyi görüşmek ve karara bağlamak üzere Silifke Belediyesi Bahçesaray düğün salonunda bir araya gelen Taşeli Belediyeler Birliği üyeleri, gündem maddelerini görüşerek oybirliği ile kararlar aldılar. 4 kişiden oluşan birlik encümen üyeliği seçimlerine aday gösterilen Narlıkuyu Belediye Meclis Üyesi Ali Bayram Eser, Arkum Belediye Meclis Üyesi Aydın Yüksel, Atakent Belediye Meclis Üyesi Alaaddin Ateş ve Silifke Belediye Meclis Üyesi Teslime Bozkaya tüm üyelerin oyunu aldılar.
Birlik Genel Sekreteri Selime Ural tarafından hazırlanan 2012 yılı faaliyet raporu ve kesin hesap raporu Birlik Başkanı Öngel tarafından okundu. Karşılıklı görüşmelerin ardından okunan rapor oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Öngel, birliğe üye belediyeler olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Başkan Öngel toplantıda yaptığı konuşmada, “Silifke’mize bağlı belde belediyelerinin de üyesi olduğu Taşeli belediyeler Birliğimiz çalışmalarına devam etmektedir. Birliğimiz adına Çamdüzünde kurulan katı atık bertafa tesisimiz faaliyetine devam etmektedir. İlçe merkezi ve beldelerimizden toplanan çöpler bu tesisimizde ıslah edilmektedir. Bu tesisin faaliyet göstermesine başta Silifke Belediyemiz ve belde belediyelerimiz her türlü desteği vermektedir. Ancak tüm yürütülen hizmetlerin birliğimize bir mali yükü vardır. Birliğimize üyeli aidatı borcu olan belde belediyelerimiz bu borçlarını kısa sürede ödemeleri gerekir. Bertaraf tesisinin işletilmesi her belediyenin iş makinası ve iş gücü desteklerinin  yanı sıra mali desteğinin de şart olduğu bir hizmet alanıdır. Birliği borcu olan belediyelerimiz bu borçlarını ödesinler” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Bahçesaray düğün salonunda düzenlenen Taşeli Belediyeler Birliği toplantısına katılan Birlik Başkanı ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, Uzuncaburç Belediye Başkanı İsa Menteş, Taşucu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçak, birlik üyesi meclis üyeleri ve basın mensupları toplantı sonunda bir de yemek yediler.

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın