TAŞUCUNDA ÇED TOPLANTISI

cevreseletTaşucu Mahallesi’nde SEKA Limanı sahasında yapılması planlanan “Mega yat inşa, bakım, onarım ve gemi havuzlama tesisi” için düzenlenen proje bilgilendirme toplantısında tesisin yapılmasını istemeyen vatandaşlar ile isteyenler arasında gerginlik yaşandı.

SEKA Limanında yapılması planlanan yat inşa, bakım, onarım ve gemi havuzlama tesisi için ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) toplantısı düzenlendi. Tesisin kurulmasına karşı çıkan bazı vatandaşlar toplantıyı protesto ederken, bir grup vatandaş ise tesisin yapılması yönünde görüş bildirdi. Gergin anların yaşandığı toplantıda protestocu annelerin kucağındaki iki bebek ise olayları şaşkınlıkla izledi. İş bulamadıkları için zor günler geçirdiklerini belirten bazı vatandaşlar, tesisin yapılması yönünde görüş bildirdi. Protestocular ise tesisin yapılmasını istemediklerini söylediler.

Güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, protestocuları sakinleştirmeye çalıştılar. Tesisin yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, toplantı boyunca konuşmacılara karşı çıkma girişimlerini sürdürdü. Toplantı, konuşmacıların tesis hakkında bilgi vermesinin ardından vatandaşların taleplerinin dinlenmesi ve yazılı olarak alınması ile sona erdi.

Akter Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi A.Ş. tarafından yapılacak tesis için Taşucu Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapılan toplantıya Mersin Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Zübeyir Güvel, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı yetkilileri, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tesisi yapacak olan şirket yetkilileri, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler:, , , , , , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın