TEMİZLİK HAFTASI BAŞLIYOR

silifke-2jpgSilifke Kent Konseyi ve Silifke Belediyesi tarafından ilçemiz de “Silifkemiz evimiz, evimiz tertemiz” projesi kapsamında temizlik haftası etkinlikleri 20-25 Mart tarihleri arasında “Hava kirliliği” temasıyla gerçekleştirilecek.Etkinlik 20 Mart 2013 Çarşamba günü Anıt meydanında 10.00-12.00 saatleri arasında düzenlenecek programla başlayacak. 21 Mart Perşembe günü Belediye Kültür Merkezinde hava kirliliği konusunda panel, 22 Mart Cuma günü Anıt meydanında Grup Ritmix ve Kolpa konseri ve kan bağış kampanyası, 23 Mart Cumartesi günü Çamlık ve Çamdüzü piknik alanları temizliği ve 24 Mart Pazar günü Çamdüzü piknik alanında piknik düzenlenecek. Etkinlik 25 Mart Pazartesi günü şiir, kompozisyon ve en temiz okul yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle piknikle sona erecek.
Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Silifke’miz Evimiz Evimiz Tertemiz” Projesi kapsamında düzenlenen Silifke Temizlik Haftasının bu yılki temasının “Hava Kirliliği” olarak belirlendiğini kaydetti.
Havadaki yabancı maddelerin miktar ve yoğunluğunun artması ve canlıların sağlığını olumsuz yönde etkilemesinin hava kirliliği olarak adlandırıldığını ifade eden Öngel, “Kentlerde hava kirliği birçok nedenden kaynaklanmaktadır. Bunlar genel olarak ısıtmadan kaynaklanan, motorlu taşıtlardan kaynaklanan ve sanayiden kaynaklanan hava kirliliğinden bahsedebiliriz. Bizler kent yöneticileri olarak insanların temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışıyoruz. Şehrimizde hava kirliliğinin önlenmesi, yeşil alanların arttırılması konusunda faaliyetler yürütüyoruz. Çevreyi korumak günümüzün en önemli problemlerinden ve belediyelerin en önemli görevlerinden biridir.
Havayı kirleten unsurların üzerine giderek kirliliğin azalması için önerilerde bulunuyoruz. Bu amaçla her gün soluduğumuz havanın kirliliğine dikkat çekmek, hava kirliliğine neden olan unsurları minimize etmek konusunda halkı bilgilendiriyoruz. Bu yıl Silifke’de hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.  Etkinlikler arasında yapacağımız temiz çevre yürüyüşü, panel, Türk Kızılayı Silifke Şubesi ile gerçekleştireceğimiz “Temizlik Sağlıktır Kan Bağışı Hayattır” sloganı ile Kan Bağışı kampanyamıza, şiir ve kompozisyon yarışmalarına katılarak katkı sağlamanızı ayrıca piknik ve sanatçı konserimize hepinizi bekliyorum.
Hepimizin amacı aynı; şehrimizi geleceğe en iyi bir şekilde hazırlayıp yaşanabilir, daha yeşil, su kaynakları daha temiz, daha ferah ve sağlıklı bir Silifke” dedi.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın