TIME 90.YILINDA EN İYİ KAPAĞI ATATÜRK OLDU

226448_10151445524916108_1756770747_nTıme Dergisi 90. Yaşında ve 90 Kapak Hikayesiyle Modern Tarih Hakkında Bilmeniz Gereken Her şey başlığı’ ile hazırladığı sayfada, ilk sırayı Mustafa Kemal Atatürk’ü yayınladığı baskısına ayırdı.

Dergi, 24 Mart 1923 tarihli baskıda yer alan Mustafa Kemal Atatürk için ‘ Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden daha sonra Atatürk olarak tanınan asker Mustafa Kemal Atatürk, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu babası olarak çıktı. Atatürk’ün laik reformları ve otoriter çizgisi on yıllar boyunca Ortadoğu’da yankı uyandıracak bir efsane bıraktı’ ifadesini kullandı.

Tıme, o yıldaki baskısından da şu paragrafı aktardı: ‘O, bugün Türkiye’yi özgürlüğüne kavuşturan biri. O, halkını, yabancı güçlerin boyunduruğundaki bu bataktan kurtardı. Onların özündeki niteliklerini fark etmelerini sağladı ve onlara bağımsızlık düşüncesi ve hareketini getirdi.

Dergi geçmiş 90 yıldaki kapaklarının arasında Charli Chaplin, Benito Mussolini, Mahatma Ghandi, Joseph Stalin, Adolf Hitler, Kraliçe 2. Elizabeth, Fidel Castro,John F. Kennedy ve Papa 2. John Paul sayılarını da yer verdi.

Biz ülke olarak günümüzde maalesef  hala Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakkettiği değeri vemiyoruz hatta hakettiği değeri vermeyi bırak bazı içimizdeki hainler onu aşağılamaya hatta anısına hakaret ederek büyük saygısızlık örneği sergilemektedirler ama unutmamaları gereken bir şey var asla içimizdeki ATATÜRK sevgisini bize  kaybettiremeyecekler ! ! !

Etiketler:, ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın