TURİZM TURİZMDİR BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL..

turizmTurizm bir politik duruş değildir , bir ideolojik yapı değildir, Turizm siyasi amaçlarınıza ulaşmanız için bir kulvar değildir. Turizm bir meslektir , para kazanmanızı ve hayatınızı idame ettirmenizi sağlar hepsi bu.
Turizm bir fikri bakış açısı getirir size , hayata başkaları gözüyle de bakmanızı sağlamaya yardımcı olur.
Son zamanlarda adı ‘alternatif turizm’ olan , literatüre bu isimle geçmiş olsa da bu terimi pekte kabul etmesem de biz turizmcilerde herkes gibi kullanıyoruz. Alternatif Turizmi , yapa geldiğimiz turizm faaliyetlerinden neden ayrıştırıyoruz anlamış değilim. Alternatifin açılım anlamının sektörle kutuplaşma yaratmasını tehlikeli buluyorum..
Hizmet aynı , çalışanlar aynı , sadece sunduğunuz hizmetler içinde alkolü bulamıyoruz.Bu ayrışmanın doğru olmadığı inancındayım.
Dedim ya turizm bir ideloji yada doktirin içermez, bir iş alanıdır ve sizi ulvi hedeflere götürmez sadece para kazanmanızı sağlar.
Son zamanlarda bakıyorum Alkol satılmayan tesislerde ciddi bir yükselme var , sayıları ile beraber kapasiteleri de artıyor. Bu tesislerinarz-talep dengesinde kurulduklarını biliyorum ve neredeyse Bodrum’da Antalya’da benzeri otellerin doluluklarının iki üç katı doluluklaryakalıyorlar. Yaz periodun da araya ricacılar koyarak rezervasyon yaptırılabiliyorsunuz. Fiyatları standart 5.-TL pazarlık şansınız bile neredeyse yok. Ve bizler ideolojik duruyor ve değişimi reddediyoruz.
Reddedilen bu değişim Türkiye gerçeğini yada talepleri yok saymıyor. Şu anda Türkiye’de içki satılmayan otellere ciddi rabet var ve Arap yarım adasından ve Ortadoğu’da ciddi pazarlar var.Bu pazarlara ulaşmanın yolu dönüşümden geçiyor.
Konseyler kuruluyor , konseyler bu bölgelerde yapıcı görüşmeleri üstleniyor. Türkiye’nin o bölgelerde ki itibar artışı Turizme de yansıyor.Yelkenlerimiz şişmiş ve rüzgar bizden yana esmekteyken direnmenin anlamsızlığını sorgulamak için bu köşe yazımı kaleme aldım.
Sadece okuyucularıma değil kendime de telkinler içeren bu yazıda , ortak payda sektörel gelir artışını sağlamak ve Türk Turizm’inin100 Milyar Dolar hedefine her unsuru ile ulaşmasını sağlamaktır..
Sağlıcakla kalın..

Umut Çakırhan

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın