TÜRK AYNŞTAYNINI KAYBETTİK

5549-turk-aynstayni-oktay-sinanoglu-alfa-yayinlari-turk-aynstayni-oktay-sinanoglu-alfa-yayinlari-9789752977655Dünyada en genç (26 YAŞINDA) yaşta profesör ünvanını alan, 60 yıldır çözülemeyen bir matematik kuramını çözerek adını matematik tarihine yazdıran, DNA sarmalının açıklamasını en sağlam şekilde açıklayan, katıldığı tüm konferanslarda iyi derecede ingilizce bilmesine rağmen sunumunu Türkçe yapıp Türklüğünden taviz vermeyen, bilim dünyasında ismi tüm dünyada şöhretle anılan ama maalesef ki ülkemizde değeri yeterince bilinmeyen, “Türk Einstein”ı olarak adlandırılan kuramsal kimyacı ve moleküler biyolog Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, bir haftadır, tedavi gördüğü hastanede bu gece sabaha karşı hayatını kaybetmiştir. 

Ülkemizle ilgili önemli tespitleriyle uzun zamandır hayranlık ve merakla takip ettiğim, Türkçe Giderse, Türkiye Gider diyen, Dilimize ve kültürümüze Amerika da okumasına rağmen bizden daha sıkı bağlı olan. Yurt Dışında neredeyse gitmediği Ülke Kalmayan Hocamız araştırmacı sorgulayıcı kimliğiyle verdiği örneklerle Ülkemizin gidişatını öyle güzel anlatmıştır ki. Herkesin onu okumasını tavsiye ederim.

Türkiye Çok Büyük Bir Değerini Kaybetti. 15 yıl öncesinden beri kitapları ve araştırmalarıyla tanıdığım hocamızı kaybettiğimiz için çok üzüldüm tanıdıkça onu anladıkça gerçek vatan sevdalısı olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.

Mekanın Cennet olsun hocam…

Etiketler:, , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın