TÜRK POP MÜZİĞİ AMATÖR SES YARIŞMASI

festivalBu yıl 42. si kutlanacak olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yer alacak olan Liseler arası Türk Pop Müziği Amatör Ses Yarışmasına müracaatların devam ettiği bildirildi.

Ödüllü Türk Pop Müziği yarışmasına müracaatlarının Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğüne yapılacağı belirtilirken, son başvuru tarihinin 30 Nisan 2015 Perşembe günü saat 17.30’a kadar yapılabileceği açıklandı.

Her yıl ilçeye özgü ayrı bir değeri ön plana çıkararak, uluslar arası tanıtımın yapıldığına değinen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yılı da ilçenin ortasından geçen ve Silifke’nin sembolü haline gelen Göksu Nehri’nden esinlenilerek, ‘Göksu Yılı’ olarak kutlanacağını ifade etti.

Göksu Yılı olarak kutlanacak olan 42. Uluslar arası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde sanat, spor, konser, panel ve kültürel değerleri de ön plana çıkaracaklarını belirten Başkan Turgut, her yıl düzenlenen amatör ses yarışmasının bu yıl da daha geniş kapsamlı bir katılımla gerçekleştirileceğini vurguladı.

Başkan Turgut, yaptığı açıklamada, “1974 yılında ilçemiz Silifke’de ilk olarak kutlanan Müzik ve Folklor Festivali içinde yapılan ses yarışmalarını geleneksel olarak devam ettiriyoruz. Her yıl ilçemizde 20-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslar arası Silifke Kültür Haftası bünyesinde genç yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayan bir organize gerçekleştirmekteyiz. Bu yılda bu ses yarışması kategorisinde Liseler Arası Türk Pop Müziği Amatör Ses Yarışması yapmayı planladık”dedi.

Ünlü Sanatçıların yanında genç Silifkeli Sanatçılarında Her Daim yer alması desteklenmesi ve yetiştirilmesi adına Festivalimiz çok önemli yer tutmaktadır.

Etiketler:, , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın