TÜRK’ÜN YETENEĞİYLE 3-D SANATI BULUŞTU

Şuan dünya ve Avrupa’da revaçta olan 3-D Rüzgarını, Silifkemizin yetiştirdiği hemşehrimiz İLKER SARI hocamız Silifke’ye taşıdı.

Türkiye’de yeni yeni yabancı sanatçılar tarafından yapılmaya başlanan 3-D sanatı Türk bir sanatçı tarafından profesyonel anlamda ilk defa yapıldı.

Silifke’ de değişik çalışmalara imza atan İlker Hocamız İlk olarak Kuaför SEFA & HATİCE’ ye dış mekan çalışması yaptı, sonrasında Şirinköy Kahvaltı Salonu’ na 2 özel çalışma yaptı. İlk eserinde “Keklik Katliamına Son” sloganıyla keklik resmi yapan ressam, ikinci eserinde daha özel bir çalışma yaparak dünya ve Avrupa’da revaçta olan 3-D rüzgarını Silifke’ ye taşıdı.Henüz İstanbul’da sınırlı sayıda bulunan ve Avrupa’ dan getirilen sanatçılar tarafından yapılan 3-D sokak sanatını, İlker Sarı  kendi elleriyle Silifkemize yaparak bir ilke imza attı.

Yaptığı çalışmayla ilgili açıklama yapan İlker Sarı “3-D sokak sanatı (STREET ART) dünyada özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılan bir resim sanatı uygulamasıdır. Trafiğe kapalı alanlarda zemin üzerine yapılan bu resim tekniğinde perspektif ve renk bilgisi işin omurgasını oluşturmaktadır. Daha çok görsel şölen niteliği taşıyan bu resimde izleyiciler kompozisyon üzerinde bıraktığı realistik etkiden(3 boyutlu) dolayı olayın ya da sahnenin içindeymiş gibi kompozisyonun bir parçası haline geliyor. Ülkemizde sadece İstanbul’da az sayıda Avrupa’dan getirilen sanatçılar tarafından yapılan bu çalışmayı memleketimde yaparak hem bölgesel hem de ülke genelinde bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Bu çalışma yaklaşık olarak eskiz zemin ve kompozisyon hazırlığı ile birlikte bir haftalık bir çalışma ile ortaya çıktı” dedi.

İlk defa Türk bir Ressam tarafından yapılan 3-d sanatının Silifke de ve Silifkemizin yetiştirdiği bir sanatçı tarafından yapılmış olması onur ve gurur vericidir.

Sanata ve sanatçıya sahip çıkalım…

Etiketler:, , , , , , , , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın