ZABITALARDAN GECE DENETİMİ

Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fırınlara gece denetimi yapan zabıtalar, eksiklik görülen fırınlara uyarılarda bulundular.

Halkın sağlığı ile oynamak isteyenlere asla taviz verilmeyeceğini belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Bizim için insan sağlığı her şeyden önce gelir. Fırınlarımızın genel denetimlerini yaparak, temizliklerini, gramaj kontrollerini, personelin genel muayene kartlarını ve hijyen eğitim sertifikalarını kontrol ederek, işletmelerimizin yasalara uygun bir şekilde faaliyet göstermesini sağlamaktayız.

Halkımızın işyerlerinin düzenli bir şekilde denetlendiğini bilmeleri gerekiyor. Bu sayede vatandaşlarımız fırınlardan güvenle ekmeğini alıp, üretim merkezilerinin temiz ve hijyenik olduğunu da öğrenmiş oluyorlar.

Bu denetimlerimizi yaz ayları dolayısıyla düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz ve önümüzdeki günlerde daha da sıklaştıracağız. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ve Gıda Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe merkezi ve çevre mahallelerde üretim yapan fırınlara yapmış oldukları gece denetimlerinde, gramaj ve hijyen konusunda çok hassas davranmaktadırlar. Ayrıca kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen şartlara uygun hale getirmek için uyarılarda bulunarak, yasal prosüdür neyse onu yapmalarını istedik. Kurallara uymayan ve halkın sağlığını hiçe sayanlara karşı gerekli cezaları uygulayacağız.” dedi.

Etiketler:, , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın