ÇED RAPORUNUN ÖNEMİNE DEĞİNDİLER

ced silifkeSilifke Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, bölgeye yapılacak olan nükleer santral inşaatı öncesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun öneminin büyük olduğuna değindi.
Kent konseyinin aylık olağan yürütme kurulu toplantısında gündeme gelen ve Büyükeceli beldesine yapılması planlanan nükleer santralin çevreye ve insanlara verebileceği zararlar değerlendirildi. Silifke ve yakın çevresini ilgilendiren 1/100.000’lik çevre düzeni planı, bölgede kurulacak olan termik santraller konusunda oy çokluğu ile alınan kararları açıklayan Başkan Karaduman yaptığı açıklamada,“İlk olarak 1/100.000’lik Adana-Mersin çevre düzeni planı askıya çıktığında bölgemizin tarım, turizm ve ticari geleceğini olumsuz etkileyecek yapılara itiraz edilmesi, ÇED raporu alınmadan nükleer santral inşaatı devam etmektedir. ÇED raporu alımında yöre halkına destek sağlanmasına, Bölgede yapılacak olan termik santraller konusunda da ÇED raporu alımında bölge halkına destek sunulmasına, 1/100.000’lik ulaşım konusunda deniz, kara, hava ve demiryolu ulaşımında Taşucu merkezli olarak entegrasyonu sağlamalıyız. Bölgede yapılacak yatırımlar (termik santraller) konusunda Akdeniz bölgesi kent konseyleri ile işbirliği içerisinde olmayı hedefliyoruz.Biz kent konseyi olarak her zaman halkın yanında olacağız. Yapacakları her türlü yasal çalışmalara karşı onlara destek vereceğiz” dedi.
Silifke Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman başkanlığında yapılan yürütme kurulu toplantısına yürütme kurulu üyeleri Mustafa Beceren, Hasan Gök, Lokman Eren, Habip Saygılı, Erdoğan Ay, Mustafa Serin ve İbrahim Gazioğlu katıldılar.

 

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın