HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ilk mecHaziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, turizmle iç içe olan Silifke ve bölgesinde belediye olarak tüm mahallelerde devam eden hizmetlerin yanı sıra turizme yönelik hizmetlere de öncelik verdiklerini açıkladı.

Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, turizmle iç içe olan Silifke ve bölgesinde belediye olarak tüm mahallelerde devam eden hizmetlerin yanı sıra turizme yönelik hizmetlere de öncelik verdiklerini açıkladı. 
Mustafa Turgut başkanlığında toplanan Silifke Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis gündeminin oluşturan maddeleri tek tek görüştü. Oy çokluğu ile karara bağlanan maddeler arasında  komisyonlarından gelen evraklarda incelenerek meclis üyelerinin çoğunluğunun onayını aldı. 
Toplantıda konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut yaptığı konuşmada, “Yeni yasa ile belediye hizmetlerinin bir kısmı büyükşehir belediyeleri tarafından yürütülecek. Mersin Büyükşehir belediyesi ile yaptığımız protokol gereğince seçimlerden sonra 6 aylık dönemde tüm hizmetleri yine biz Silifke Belediyesi olarak yürütüyoruz. İçinde bulunduğumuz kısıtlı imkanlara rağmen halkımıza yeterli hizmeti götüremiyoruz ama inşallah sıkıntılarımız kısa sürede çözülecektir. Belediye yönetimi olarak zamana ihtiyacımız var. Deniz kenarında en uzun sahili bulunan ender ilçelerden biriyiz. Yaklaşan yaz dönemi öncesinde imkanlarımız ölçüsünde sahillerde temizlik, düzenleme, bozulan yolların bakım ve onarımı, sinekle mücadele, ticari yerlerin yeniden düzenlenmesi gibi önemli ve acil konular üzerinde çalışıyoruz. Silifke Belediyesi olarak öncelikli hizmetlerimiz arasında turizme yönelik hizmetler bulunmaktadır. Göksu ırmağı kenarında da benzer çalışmalar yapıyoruz. Irmak kenarlarının temizlenmesi, yürüyüş yollarının bakımı,  sinekle mücadele, yeşil alan ve parkların temizliği ve bakımının yanı sıra aydınlatma sistemlerinin elden geçirilmesine önem veriyoruz. Göksu ırmağı üzerindeki köprülerin, halkın sıkça kullandığı sokak ve bulvarların yanı sıra Silifke’mizin sembolü tarihi kalemizin ışıklandırılması için de çalışmalar yapıyoruz. Özellikle kalenin gece görselliği kentimiz için çok önemlidir. Halkımızın özlediği ve arzuladığı tüm hizmetleri zamanla yerine getireceğiz. Halkımızdan bizlere biraz daha zaman tanımalarını istiyoruz. Yani bizim yeni bir belediye yönetimi olarak zamana ihtiyacımız var. Biz halkımıza ve kentimize hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diyerek belediye meclis üyelerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu. 
Temmuz ayının tatil ayı  olarak belirlendiğini belirten Meclis Başkanı Turgut, bir dahaki toplantı tarihinin 7 Ağustos 2014 olduğunu hatırlatarak toplantıyı sonlandırdı.

Etiketler:, , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın