KINANAN İSRAİL VE DESTEKLENEN FİLİSTİN !

Bir zamanlar “FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK” sloganlarını attığımız ülkemde gözaltına alınıp yargılanırken, bugün ne değişti de Filistin’i destekleniyor. Geçmişte o ülke de yaşayanlar insan değildi de şimdi mi insan oldular! Hani derler öküzün altında buzağımı arıyorsun, asla düşüncemiz hümanizm olunca akan sular durur. Eğer ki insanlık adına bir şey yapılacaksa dil, din, ırk, siyaset gözetilmeden yapılmalıdır. Ülke bütünlüğü, siyasi bütünlükle birleşmedikçe böyle değişken siyasetle ORTADOĞU insanlık tarihi boyunca kanayan yara olarak kalacaktır. Göz ardı edilen petrol yatakları savaşı, insanlık onurunu yenemeyecektir. Paylaşılamayan topraklar olarak, dünya tarihindeki yerini korumaya emperyalist güçlerin isteğiyle, silah tacirlerinin büyük desteğiyle devam edecektir.
Aydınlanan insan bakış açısını her ne kadar geniş bir yelpazeye yaysa da, Arap ülkelerindeki “BAHAR” adı altında başlatılan bu yapay bahar aslında bir ekonomik sistem savaşıdır. Bu destek her ne kadar AB’ ince destekleniyor görünse de üyeleri arasında bir birlik olmayan Avrupa bunu geçte olsa anlayarak, kendi içindeki iç sorunlara dönmek zorunda kalmıştır. Bugün Avrupa Birliği sisteminde yolunda gitmeyen, masaya yatırılması zorunlu olan ülke sayısı gün geçtikçe artmaktadır.
Ortadoğu ve Avrupa, buna ülkemizde dahil olmak üzere gelecek seçimlerde ortaya çıkacak sonuçlar, her ne kadar dış güçler tarafından yönlendirilse de pek çok tarihi değişimlere sahne olacaktır.
Yine de, insanlık açısından bir kez daha “FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK” diyeceğim.
YAŞASIN İNSANLIK!!!
YAŞASIN İNSANCA YAŞAM…

 

Cezmi Çom

Etiketler:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın