SİLİFKE KENT KONSEYİ TOPLANTISI YAPILDI

kentkonsey-1jpgSilifke Kent Konseyi, Olağan Genel Kurul toplantısı Göksu Otel’de yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman kent konseyi başkanı seçildiği 2 yıllık süreç içerisinde kent konseyinin yaptığı ve yapacak olduğu çalışmalar hakkında kent konseyi üyelerine bilgi verdi. Kent Konseyi Başkanı Karaduman, Kent Konseyi’nden birçok fikir ve projenin  ortaya çıktığını belirterek, bu projeler Silifke’nin vizyonunun belirlenmesinde önemli rol oynadığını açıkladı. “Çoğulculuğun, katılımcılığın, bireyin düşünce ve görüşlerin değerlendirildiği bir yapı olarak Kent Konseyi, bundan sonra da Silifke için önemli çalışmalarını ortaya koyacaktır” diyen Konsey Başkanı Karaduman,  “Bizler Kent Konseyi olarak şehrimize hem fikir hem de fiziki anlamda güzel şeyler kazandırmak için bir araya geliyor ve bunun için çalışıyoruz. Kent Konseyi olarak ilçenin gelişimine yönelik çeşitli projeler üretme gayreti içindeyiz. Silifke kent konseyi yaptığı çalışmalar ile örnek bir konseydir. Umarım bundan sonra da daha güzel projelere imza atacaktır.” dedi.
Toplantıda konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’de yaptığı konuşmada, “Silifke halkının beklenti, umut ve isteklerinin gerçekleşmesi, kentin sıkıntı ve sorunlarının çözümüne katkı sağlanması noktasında fikir ve proje üretilmesi için çaba sarf eden konseyimiz; Silifke’nin geleceğine dair çalışmalara katkı sunması amacıyla çeşitli mesleklere mensup gönüllü üyelerden oluşan meclislerimiz ve çalışma gruplarımız, gerçekleştirdikleri çok sayıda faaliyetle Silifke’nin vizyonunu geliştirmeye devam etmektedir. Kentin her türlü sorunlarına çözüm bulma noktasında çalışmalar yürüten konseyimiz, fikir ve proje bazında kente katkı sağlamak isteyen her kişi ve kuruluşa kucak açmış, ortaklığa hazır olduğunu da göstermiştir. Kent konseyi bizim için büyük bir öneme sahiptir. Sizler bu şehri çok iyi bilen, tanıyan ve daha güzel bir kent oluşturmak için gayret gösteren temsilcilerisiniz. Sizin bu gayretinizi bu anlayışınızı ve bu hevesini her zaman çok büyük bir ciddiyetle dikkate aldım. Sizlerden gelen öngörüleri gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra belediye meclisinin gündemine getirdik. Bu bakımdan bugüne kadar bizlere vermiş olduğunuz katkılardan dolayı sizlere teşekkür ederim. Büyükşehir kanunuyla birlikte Silifke sizlerin de katkılarıyla çok daha güzel, yaşanabilir bir kent haline gelecektir. Bu kanunla 28 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimle birlikte İl Özel İdarelerinin de kaldırılacak olmasıyla Kent Konseyinin ayrı bir yetki ve öngörü alanı da açılmış olacaktır. Neyi nasıl daha iyi yaparsak şehrin daha iyi gelişeceği ve güzelleşeceğine dair öngörülerin Kent Konseyi tarafından irdelenip de Belediye uygulamalarına yönlendirilmesi sürece olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu açıdan Kent Konseyi benim, başkan yardımcılarımın, müdürlerimin ve belediye meclisi olarak hepimizin çok önem verdiği büyük bir platform durumundadır. Kent Konseyine destek veren ve burada bulunan herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun, Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından öğrencilere yönelik hazırlanan “Tarihe Yolculuk (Çanakkale Gezisi) – Yüreğimizin Başkentine Yolculuk (Anıtkabir Gezisi) adlı gezi projelerini konsey üyelerine sinevizyon gösterimi eşliğinde bilgilendirme yaptı. Katılımcılar ise söz alarak fikirlerini açıkladılar ve proje oy birliği ile kabul edilerek belediye meclisine sunulmasına karar verildi.
Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, Kent Konseyi tarafından hazırlanarak Belediye meclisine sunulan ve kabul edilerek hayata geçirilen “Sosyal Market” projesi hakkında bilgi verdi. Beceren açıklamasında “Silifke Belediyesi, Kızılay Şube Başkanlığı ve Kent Konseyi tarafından ortaklaşa yürütülen sosyal market projesi çerçevesinde giyim eşyası, çocuklar için oyuncak, gıda ve ayakkabı ürününün yer aldığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Mustafa Beceren konuşmasında, “ilçemizde yaşayan yardıma muhtaç aileler için hizmete sunulan bu markette giyim eşyası, çocuklar için oyuncak, gıda ve ayakkabı yer almaktadır. Müracaat eden ihtiyaç sahibi kişilerle ilgili gerekli tespitler yapıldıktan sonra kendilerine yardımcı oluyoruz. Evinde veya iş yerinde ihtiyaç fazlası olarak yer alan giyim, ayakkabı, çocuklar için oyuncak vb ürünleri kabul ediyoruz” diyerek kent konseyi üyelerini bilgilendirdi.
Toplantıya Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun, Kadın Meclisi Başkanı Dr. Nesrin Esin, İlçe Kaymakamlığı tarafından seçilen kuruluş temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, çalışma grubu temsilcileri, sendika ve dernek temsilcileri katıldılar.

Etiketler:, ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın