SİLİFKE’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

dsc0020jpgSilifke Belediyesinde görev yapan personele yönelik iş sağlığı ve güvenliği konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

Silifke Belediyesi ve Özel İlgi Ortak Sağlık ve Güvenlik Şirketi tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim semineri belediye garaj amirliğinde ve belediye meclis salonunda yapıldı. Seminere katılan Özel İlgi Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Şirketi İş Güvenliği Uzmanı Uğur Sözkesen, Belediye Tabibi Dr. Hasan Başar ve Belediye Yazı İşleri Müdürü Cemil Doğan belediyede çalışan tüm personele iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgiler verdiler.

Silifke Belediyesinde çalışan tüm personel, iş kazası, yükümlülükler, iş güvenliği, acil durumlar, kişisel korunmalar ve donanımları konu alan  bir de değerlendirme sınavına tabi tutuldular.

Seminerle ilgili olarak bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanvekili Halil Gür yaptığı açıklamada, “Belediyemiz ve Özel İlgi Ortak Sağlık ve Güvenlik Şirketi ile ortaklaşa bir seminer düzenledik. İş Güvenliği Uzmanı Uğur Sözkesen tarafından düzenlenen seminerde belediye personelimiz iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirildi. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında belediyemizin iş yeri risk analizi acil durum eylem planı ve çalışanların eğitimi için Silifke’de faaliyet gösteren Özel İlgi Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Şirketi ile sözleşme imzalanmış olup bu sözleşme gereğince belediye çalışanlarımıza iki gurup halinde çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hakları ile ilgili mevzuat, genel iş sağlığı ve güvenliği konuları, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri korunma prensipleri  ve tedbirleri, biyolojik ve psiko sosyal risk etmenleri, ilk yardım konuları yangın olayı ve yangından korunma metodları hakkında eğitim verilmiştir. Eğitim sonunda ise tüm çalışanlarımıza eğitim sertifikaları verilmiştir” dedi.

Etiketler:, ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın