SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

merinAtatürk Anıt meydanında gerçekleştirilen açılışta. Atakent mahallesindeki Atıksu Arıtma Rehabilitasyon ve Kapasite Arttırma Tesisi temel atma töreni olmak üzere yol yapımı, içme suyu hattı çalışmaları gibi hizmetler için toplu açılış töreni düzenlendi. Yapılan hizmetlerin açılışını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Milletvekilleri, Baki Şimşek, Ali Öz, milletvekili adayları, MHP İl Başkanı Sabahattin Kılıç, Ülkü Ocakları İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Silifke MHP İlçe Başkanı Osman Oğuz, Silifke MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Çam, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mustafa Göbekçi hep birlikte yaptılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, Atakent Atıksu Arıtma Rehabilitasyon ve Kapasite Arttırma Tesisi temel atma töreni olmak üzere, Silifke için hayata geçirdikleri hizmetleri Silifkelilerle paylaştıklarını kaydetti. Yaptıklarının henüz başlangıç olduğunu belirten Kocamaz yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Silifke’nin kendileri için önemli bir merkez olduğunu belirten Kocamaz, “Her şeyden önce Mersin’in turizme açılan kapısıdır. Göksu Irmağı ile dünyanın en önemli kuş toplanma merkezinin olduğu ve pek çok farklı canlı türü bünyesinde barındırdığı bir doğal yaşam alanıdır. Cennet cehennem obrukları, Uzuncaburç’u, Aya Teklası ve daha birçok tarihi ile medeniyetlerin can bulduğu bir ilçedir. Engin folklor kültürü ile tüm Türkiye’ye Silifke’nin yoğurdunu belleten, Türkmen kızı ve Hamçökelek ile dillere destan olan bir ilçedir Silifke. Bu kadar güzellikleri bir arada barındıran Silifke tabiî ki daha fazla çalışmayı ve daha iyi hizmetleri hak ediyor.

Bu anlamda Silifkemizin öncelikli ihtiyacı olan Atakent Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı sözleşmesini 18 Eylül 2015 tarihinde imzaladık. İşin yapılma süresini 240 gün olarak planlıyoruz.

Tesisimiz tamamlandığında mevcut 3.100 m3/gün’lük kapasite, 6.800 m3/güne arttırılacaktır. Böylece Silifkemize önemli çevre dostu bir projeyi daha kazandırmış olacağız.

Bundan sonraki çalışmalarımızda; Taşucu Atıksu Arıtma Tesisi ihale hazırlıkları yatırım programımızda yer almaktadır. Bu kapsamda Kum Mahallesi’ne ait kanalizasyon şebekesi ihalesi de yapılacaktır.dedi.

Kısa süre zarfında Silifke’de güzel yatırımlara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor. Silifkemizin hak ettiği yere gelebilmesi devamlılığını temenni ediyoruz.

Etiketler:, , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın