YANGINLAR BİTTİ Mİ !

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde 100 den fazla yangın felaketi yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor.

Yangınlar geç de olsa uçak olmasa da ormanın yanmasına izin verilse de bölgedeki köyler insanlar zararda görse, bir şekilde kontrol altına alındı alınıyor.

Thk uçaklarımız atıl durumda bırakılarak, helikopterler özel şirketten kiralanarak ve bu şekilde büyük orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor.

yaşadığımız olaylar gösterdi ki bu konuda çok eksiklerimiz var bu yangınlar daha kısa sürede söndürülebilirdi. Bu yüzden bir daha böyle bir felaket yaşandığı zaman en kısa zamanda en az zararla bu tarz felaketleri önlemek için yaşanan olaylardan ders çıkardık mı ona bakmamız lazım.

Evet yeniden ağaç dikeriz ama ağaçlar belki 100 yılda yanan ormanlarımız gibi olacak yenisini yapmak yerine korumayı becerebilirmiyiz bir daha ki sefere ona bakmak lazım.

bu günü bu yaşananları milat olarak kabul edip gerçekten kalıcı çözüm üretebilirse devletimiz o zaman gelişiriz büyürüz. Ama yine aynı felaketler yaşanırsa da, artık yeter bilmiyorsanız bari yaşanmışlıklardan ders alın almıyorsanız da bırakın geleceğimizle oynamayın demek gerekiyor.

ilerde inşallah bu yazıyı tekrar birilerine hatırlatıp bu yaşadıklarımızdan neden ders çıkarmadınız demek istemiyoruz. İnsanız hata olabilir ama ders almazsak bu ihanete dönüşür.

Etiketler:, , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın