BİLİM FUARI SERGİSİ AÇILDI

bilimYeşilovacık Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TUBİTAK’ın işbirliği protokolü kapsamında öğrencilerin hazırladığı Bilim Fuarı Sergisi, düzenlenen törenle açıldı.

Serginin açılışını İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan kesti.

Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Şevket Cinbir; “En önemli yatırım bilime, teknolojiye yapılan yatırımlardır. Eğer teknolojiyi üretecek güce sahipseniz söz sahibi konumundasınızdır. Bugün ülkemiz birçok alanda kaynaklarını üretmek ve ortaya koymak noktasında Ar-Ge çalışmaları yürütmektedir. Bütün insanların mutluluğuna vesile olacak bu çalışmaları yapacak olan bilim insanlarımızın yetişmesi de bu noktada büyük önem taşımaktadır. Eğitim alanında bize düşen görev de onlara, yetişecekleri ortamı sunmak ve yol göstermektir. Okulumuzun başarısı ile fuarın hazırlık ve ortaya çıkışında emeği geçen okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine proje hazırladıklarını kaydeden Okul Müdürü Adnan Mehmet Gezer, öğrencilerin araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bilim Fuarı Sergisini ziyaret eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Bu fuar sayesinde öğrencilerimiz yeni fikirlerle yeni projeler ürettiler. Öğrencilerimizin çözüm bekleyen değil çözüm üreten bireyler olarak yetişmesinde bu tür etkinlikler gerçekten çok önemlidir. Okulumuz için bu çalışmada elde edilen başarının bundan sonraki çalışmalarda da öğrencilerimizi daha ileriye götürecek bir dayanak olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm öğretmen, idareci ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından stantlar tek tek gezilerek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ise, ‘Her konuda öncü olmaya gayret eden okulumuzun açmış olduğu bu fuara katılan Sayın Kaymakamımız Şevket Cinbir başta olmak üzere, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut, Jandarma Komutanımız Ali Özcan ve katılan tüm davetlilere teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:, , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın