BÜYÜK ŞEHİR MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

mersinKongre ve Sergi Sarayı’nda ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Başkanlığı’nda gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda Başkan Kocamaz ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bir an önce başlaması gerektiğini vurgulayarak, kentin tüm dinamiklerini göreve çağırdı. Başkan Kocamaz, “Hedefimiz, halkımıza kaliteli yaşam sunarak, vatandaşların kente adaptasyonunu daha çok sağlamaktır” dedi.

  Başkan Kocamaz, geçtiğimiz günlerde Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi’nde 2 katlı binanın çökmesinin, Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm projesinin başlamasının şart olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. İlçe belediye başkanlarının meclis üyelerinin, sivil toplum örgütlerinin ve merkezi idarelerin kentsel dönüşümü hayata geçmesi için elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Çok şükür ki can kaybı yok. Benzeri olay yeniden yaşanır ve can kaybı olursa, hepimiz vicdan azabı çekeriz. Bu nedenle, bizler Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. İlçe belediyelerimizle senkronize içinde çalışmamız gerekiyor. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımızın hızlanması için ilçe belediyelerinden destek bekliyoruz. Belediyemizin amacı kâr etmek değil. Hedefimiz, insan hayatını tehdit eden ortadaki çirkin görüntüyü kaldırmak ve böylece o bölgede yaşam kalitesini yükseltip, insanlara daha kaliteli yaşam sunup, kente adaptasyonlarını daha çok sağlamaktır” dedi.

  Adnan Menderes Bulvarı ve Atatürk Parkı’ndaki yürüyüş yollarında oluşan göçüklerin gündeme geldiği Meclis Toplantısı’nda Başkan Kocamaz, burada belediye personellerinin keşif yaptığını ve göçüklerin 10 gün içerisinde ortadan kaldırılacağını söyledi. Yaptıkları araştırmaya göre, halkın parkların yeniden ele alınmasını istediğini belirten Başkan Kocamaz, deniz tarafındaki kaldırımların sökülüp, tartan pist, yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve yeni kaldırım düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Etiketler:, , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın