ÇOCUK MECLİSİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

cocukmec-1jpgÇocuk Meclis üyeleri, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi için Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi’nde toplandı. Silifke merkez ilköğretim okulları temsilcilerinden oluşan Çocuk Meclisi Genel Kurulunda başkan adayları arasında çekişmeli bir mücadele yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Silifke Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman çocuklara hitaben bir konuşma yaptı. Karaduman konuşmasında “Sizler Kent Konseyi aracılığı ile seçme, seçilme, sorumluluk, birlikte karar alma gibi demokrasinin temel taşlarını hayatınıza indirgeyerek öğreniyorsunuz. Bugün Çocuk meclisinde ileride Gençlik meclisi ve belediye meclisinde görev alarak yaşadığınız kente katkı sunacaksınız.”dedi.
Toplantı öncesinde çocuklarla sohbet eden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel” Adımlarınız minik, hedeflerimiz büyük olsun. Bizim sizlerden istediğimiz, Silifkemiz için ne düşünüyorsanız, ne hayal ediyorsanız, beklentileriniz nelerse bunları kendi aranızda belirleyip bize getirmeniz. Yine çocuklarla ilgili Silifke’de ne tür sosyal, kültürel faaliyetler istiyorsanız, onları bize aktaracaksınız, bizlerde talepleri gerçekleştirmeye çalışacağız. Dolayısıyla Silifke’de çocuklarımızın da sözü olsun istiyoruz ve Çocuk Meclisi bu amaçla vardır. Seçilecek olan Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerine başarılar diledi.”
Divan başkanlığını Bedirhan Köse’nin divan üyeliklerini Cennet Kaş ve Behice Çınar’ın yaptığı toplantıda Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığı için adaylar kendilerini tanıttıktan sonra projelerini de genel kurula anlattılar. Gizli oylama ile yapılan çocuk meclisi başkanlığı seçiminde Cumhuriyet İlkokulundan Asrın Bor çocuk meclisi başkanı seçildi. Yürütme kurulu üyeliklerine ise Özel Taşeli Ortaokulundan Altay Berber, Cengiz Topel Ortaokulundan İmran Atakan Özkan, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulundan Teslime Cila, Atatürk Ortaokulundan Bedirhan Köse ve Kabasakallı Ortaokulundan Şükrü Taşkıran yürütme kurulu üyesi oldular.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın