GÜLBAHAR HATUN ANAOKULU TÖRENLE AÇILDI

gulbaharacilis-1Silifke Belediyesince yaptırılan Gülbahar Hatun Anaokulu yapılan törenle hizmete açıldı. Anaokulunun açılış kurdelesini minik öğrencilerle birlikte, İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan birlikte kesti
DAMATLAR’DAN ÖNGEL’E PLAKET
Anasınıfı öğrencilerinin çeşitli şiirler oyup, gösteriler sunduğu açılış törenindeİlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, eğitime yaptıkları desteklerinden dolayı Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’e plaket verdi.
Okul Müdürü Sıdıka Şimşek yaptığı konuşmasında, “Okulumuzun ek binasının yapılmasıyla birlikte 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı kapsamında 50 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Okulumuzda hem yarım gün hem de tam gün eğitimleri devam etmektedir. Tüm materyallerinin yeni olduğu okulumuzla birlikte  Sayağzı mahallesinde Okulöncesi eğitimi en ileri seviyeye taşıyacağız. Gülbahar Hatun Anaokulunun ek binasının ve bahçe düzenlemesinin yapımında büyük katkı sağlayan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
HAYATTA YAPILABİLECEK EN BÜYÜK YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR
Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel yaptığı konuşmasında, “Bunun içinde en önemlisi insan eğitimine yapılan yatırımdır. Hepimiz biliyoruz ki; eğitim bir insanın doğumundan başlar, ölümüne kadar sürer. Doğumda aile ile başlayıp okulla devam eden eğitim; çevrenin de katkısı ile gelişir. Bir insan davranışına geçen en büyük eğitimi okul öncesi eğitim kurumundan alır. Ailede kazandığı doğru davranışlar okul öncesi eğitim kurumunda pekişir, aileden ve çevreden aldığı yanlış davranışlarda okul öncesi eğitim kurumunda düzelir. Okullar hayat bulsun projesinde yapmış olduğumuz hizmetlerden bazıları şunlardır: Veysel Balcı ilköğretim okulu önü asfaltlama yapıldı. Göksu Anadolu Lisesi önüne parke döşendi bordur örüldü. Kurtuluş köyü ilköğretim okulu bahçesi taban sıkıştırması yapıldı. Okul bahçesi asfaltlandı. Basket potası ve oturma grubu konuldu. Göksu ilköğretim okuluna parke döşendi. Oturma grubu konuldu. Korkuluklar boyandı. Anadolu Lisesi bordur örüldü yağmur drenajı yapıldı. Parke döşendi oturma grubu konuldu. Sarıcalar ilköğretim okulu önü kaldırım düzenlemesi yapıldı. Oturma grubu konuldu. Okul giriş kapısı değişti. Kabasakallı ana okulu taban seramik yapıldı. Mersin üniversitesi bahçesi kamelya taban inşaatı tamamlandı. Hancıoğlu ilköğretim okulu önü sahne mermeri tamamlandı. Prefabrik Ana sınıfının zemini yapıldı. Cengiz Topel ilköğretim okulu kantin önü kamelya altı parke döşendi. Bordur örüldü ve asfalt kaplama yapıldı. Gazipaşa ilköğretim okulu önüne yağmurlama hattı döşendi. Mara köyü ilköğretim okulu taş duvar örüldü. Beton parke taşı ile döşeme kaplaması yapıldı. Anadolu öğretmen lisesi taş duvar örüldü. Dolgu malzemesi çekildi. Giriş kapısı ve kaldırıma yağmurlama hattı, pis su borusu döşendi. İstinat duvarı örüldü. Nuru Köyü İlköğretim Okulu boyandı. Pazarkaşı mahallesinde Silifke Eğitim Uygulama Okuluna mini futbol, basketbol ve Voleybol sahası yapıldı. Çevresi paslanmaz kafes tel çit ile çevrili, zemini beton üzerine akrilik zemin kaplaması yapıldı. Gazipaşa İlköğretim Okulu bahçesinde beton parke taşı ile kaplama yapıldı ve üzerine çocuk oyun grubu temin edildi. Taşucu Mustafa Özcan İlköğretim Okulu bahçesinde çocuk oyun grubu temin edildi. Sayağzı Mahallesinde Gülbahar Hatun Anaokulu bahçesinde ek derslik, çevre düzenlemesi ve çocuk oyun grubu temini ve yerleştirilmesi belediyemizce yapıldı. Silifkelilere ve Silifke’nin geleceğine yani gençlerimize ve çocuklarımıza hizmetlerimiz devam etmektedir. Biz eğitim kurumlarının faydasından hareketle belediye olarak eğitim kurumlarına ve eğitime desteğimizi hep sürdürüyoruz” dedi.
Öngel konuşmasının devamında, “Bugünde burada Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Teşkilatı (UNICEF)’nın Mersin’i 2013 yılı için pilot bölge seçmesi nedeni ile okul öncesi eğitimine katkı yapmayı düşündük. 21-22 Şubat 2013 tarihinde Ankara’da Mersin ilinde toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yaygınlaştırılması çalıştayı düzenlendi. Bu çalıştaya İlçe Kaymakamımız Fatih Damatlar, Belediye Başkan Yardımcımız Gani Coşkun ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şerafettin Çiftçi’de katılmıştır. Bu çalıştay neticesinde Sayağzı mahallesinde Gülbahar Hatun Anaokulu bitişiğinde mülkiyeti belediyemize ait 140 m2 kullanım alanı bulunan bir prefabrik okul yapmaya karar verdik. Biz de belediye olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitiminden sorumlu olduğumuzu düşünerek bu hizmeti sunmaktayız. Eğitime katkılarımız devam edecektir. Toplum Temelli Erken Çocukluk Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması projesi devam etmektedir. Bu okulumuzun eğitim camiasına kazandırılmasında emeği geçen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Damatlar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, belediye çalışanlarımıza, okulun yapımını yürüten Kaan İnş. Ltd. Şti Sahibi Rüstem Çıtak’a ve Sayağzı Mahallesi muhtarlığımıza çok teşekkür ediyorum. Okulumuz öğretmenlerini ve öğrencilerimizi güzel bir eğitim yapması dileğiyle 2013-2014 eğitim-öğretim yılını kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.
Okul öncesi eğitimin önemine değinen İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, “Ankara’da Mersin ilinde toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yaygınlaştırılması çalıştayı düzenlendi. Bu çalıştaya, Belediye Başkan Yardımcımız Gani Coşkun ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şerafettin Çiftçi ile birlikte katıldık. Silifke’ye döndüğümüzde Silifke Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel’e okul öncesi eğitime destek verip veremeyeceğini sorduk. Kendileri bize Gülbahar Hatun Anaokulu yanına ek bir bina yapabileceklerini söylediler. Belediyenin bütün imkanlarını seferber ettiler. Bu gün ise eğitim öğretime yetiştirip öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Burada Ülkemizi imar edecek yeni nesillerin yetiştirileceğine inanıyorum. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’e ve emeği geçen herkese eğitime yaptıkları hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Etiketler:,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın