PROF. DR. TUNCAY NEYİŞÇİ KRİZ DÖNEMLERİNDE TURİZMİ ANLATTI

silifke turizmSelçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu, Silifke Belediyesi ve Tadog Doga gezginleri grubunun organizesiyle “Kriz Dönemlerinde Turizm” konulu Konferans Prof. Dr. Tuncay Neyişçi’nin katılımıyla Silifke Belediyesi Kültür Merkezinde 24.12.2015 saat 10.30 gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak katılan Neyişçi; Turizm talebinin krizlerden etkilenmesi için yapılması gerekenleri ve turizm bakış açımızı değiştirmemiz gerektiğini söylediler.

Turizm talebinin 2000’li yıllardan sonra değişmeye başladığını bu yüzden turizm politikamızı farklılıklarımız üzerine kurmamız gerektiğini; Mısır’ın turizm konusunda farklılıklarını ön plana aldığı için talepte azalma olasa da kısa sürede toparlanabildiğini çünkü sunduğu ürünün başka bir yerde bulunamadığını söyledi.

Otel bazlı turizm anlayışının değişen turizm trendlerinde yeterli olmadığını turizmin kompleks olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi. Sağlık turizmi, Kongre turizmi gibi ayrımların anlatımda kolaylık sağladığını ama uygulamada bu tarz ayrımların yapılamayacağını Kongre turizmi için seçilen bölgenin kültürel çekiciliklerinin, doğal güzelliklerinin de olması gerektiğini belirtti. Hiç kimsenin sadece kongre için yada otel için bir şehre gitmeyeceğini belirtti. Paris’te düzenlenen bir kongreye gitmek isteyen kişinin kongrenin haricinde eyfel kulesini, parisi görmek istemesindendir. Turizmde farklılıklarımızı ön plana çıkarıp turizm yatırımlarımızı otellerimizi ona göre kurmalıyız. Oteli kuralım müşteri gelir anlayışıyla değil insanların talebine göre konaklama yatırımlarının yapılması gerektiğini belirttiler.

2023 Turizm Politikamızda geçmişten gelen hatanın aynı şekilde devam ettirildiğine değindi. Ülkemizde Turist dediğimizde aklımıza Avrupalı, Amerikalıların, Rusların geldiğini 2023 stratejimizin de sadece bu bölgelere yönelik hazırlanmış olduğunu, ama gelir seviyesi düşük Ülkelerdeki zengin insanların Kişi Başına düşen Turist harcamalarının bizim düşündüğümüz ülkelerden fazla olduğunu; o yüzden sadece belirli gruplara Ülkelere değil farklılıklarımızı ön plana çıkaran, Tüm Dünyanın cazibe merkezi olabilecek bir Turizm Stratejisi geliştirmemiz gerektiğini, belirtti.

 

Etiketler:, , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın