BELEDİYE’DEN ANAOKULU YAPIMI

anaokul-1jpgSilifke Belediyesi Sayağzı mahallesinde 2 derslikli bir anaokulunun inşaatına başladı. Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel yaptığı açıklamada, yapımına başlanan anaokulunun 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacağını belirtti.
Sayağzı mahallesinde yapımına başlanan 2 derslikli anaokulunun inşaatını gezen ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, burada yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) toplantısında ele alınan ve uygulamada pilot bölge seçilen Mersin’de uygulanacak olan aana okulu projesini biz de belediye olarak ilçemizde uygulama kararı aldık. İlçe Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa yürüttüğümüz bu proje kapsamında biz de belediye olarak Sayağzı Mahallesinde bir ana okulu yapımına başladık. Müteahhit firma aracılığı ile yürüttüğümüz çalışmamızı 2013-2014 eğitim-öğretim yılına tamamlayarak bu anaokulumuzu öğrencilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.
Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar’da okul inşaatını gezdikten sonra yaptığı açıklamada, “Mart ayında Ankara’da yapılan UNICEF toplantısına Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Gani Coşkun ve Milli Eğitim Müdürümüz Şerafettin Çiftçi ile  birlikte katılmıştık. Oradaki toplantıda anasınıfı güçlendirme projesinde Mersin pilot il seçildi. Daha sonra Silifke’de Halk Eğitim Merkezinde yaptığımız toplantıda da Silifke Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel’le görüştük. Belediye Başkanımız da böyle bir projeyi uygun buldu. Ardından da Sayağzı mahallemizde 2 derslikli tuvaleti mutfağı içerisinde olan bir ana okulu inşaatını başlattı. İnşaat çalışmaları yeni eğitim öğretim yılına kadar tamamlanıp eğitim öğretime açılacak. Ayrıca Okul öncesini güçlendirmek amacıyla Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından da Nuru’ya 1 derslikli, Tosmurlu’ya da 2 derslikli anaokulu yapılacak.  Eğitime her zaman destek veren ve kendisi de bir eğitim gönüllüsü olan Silifke Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel’e eğitime yaptığı olumlu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Kendiside bir eğitimci olan ve her fırsatta eğitime katkı sunan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali ÖNgel’e teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ise ana okulu inşaatını gezerek, eğitime yönelik yapılan tüm hizmetlerin kendilerini son derece sevindirdiğini vurguladı.

Etiketler:, ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yapın